Hét zorgtraineeship van Nederland

Het Talent for Care Traineeship is hét ontwikkeltraject voor young professionals die het verschil willen maken in de zorg.

Meld je aan

In het kort

 • 2-jarig traject
 • Start in Q1 of Q3 van ieder jaar
 • 3 of 4 uitdagende opdrachten bij allerlei organisaties in de zorg
 • 7 tot 9 mede-trainees in jouw team
 • Meer dan 20 ontwikkeldagen per jaar

Het traineeship van Talent for Care richt zich op young professionals en is bedoeld als ‘kickstart’ van de carrière van slim, gedreven organisatietalent met passie voor de zorg. In 2 jaar tijd krijg je de kans om ervaring op te doen bij verschillende zorgorganisaties en ontvang je tegelijkertijd deskundige begeleiding bij de opdrachten. Daarnaast ontvang je individuele coaching op het vlak van persoonlijk leiderschap en collectieve modules op het gebied van zakelijk- en zorgleiderschap.

Gemiddeld ben je 2,5 dag per maand bezig met het ontwikkeldeel. Thema’s daarvoor worden in overleg met het netwerk van talenten en opdrachtgevers bepaald en worden ook met behulp van experts uit het netwerk ingericht. Op die manier zijn de modules praktijkgericht, relevant en impactvol. Door een combinatie aan te bieden van training, coaching, begeleiding en vanuit de visie van persoonlijk leiderschap, vormt het Talent for Care traineeship een uniek ontwikkeltraject in Nederland.

Wat je meebrengt

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • 1-3 jaar werkervaring
 • Een flinke dosis gedrevenheid en ondernemerschap, met een passie voor de zorg
 • De ambitie om een sleutelrol te bekleden in de zorgsector
 • Fulltime beschikbaarheid

Wat wij bieden

 • Een 2-jarig, fulltime traineeship
 • Marktconform salaris
 • 3 of 4 opdrachten bij verschillende zorgorganisaties, passend bij jouw leerdoelen
 • Individuele begeleiding op de opdracht & individuele coaching (elke 6 tot 8 weken)
 • Meer dan 20 ontwikkeldagen per jaar
 • Een team van 7 tot 9 medetrainees, waarmee je een hechte groep vormt
 • Verschillende teamtrainingen en praktijkcases
 • Extra activiteiten zoals netwerkborrels, kennissessies en sportevenementen
 • Intussen ruim 165 (oud)trainees waar je gericht ervaringen mee kunt delen

“Het leukste aan mijn traineeship is dat mijn coachingtraject is aangepast op mijn persoonlijke ontwikkeltraject.”

Tessa / Team 18

Wat Talent for Care jou nog meer brengt

De T4C community

Met jouw mede-trainees vorm je een hecht team. Daarnaast heb je ook regelmatig contact met trainees van andere teams en alumni. Bijvoorbeeld om inhoudelijk casuïstiek te bespreken, inzicht in andere organisaties te verkrijgen, maar ook voor leuke dingen als borrels. Zo bouw je direct ook een mooi netwerk op! 

Na het traineeship

Na het succesvol afronden van het traineeship kun je een veelbelovende carrière in de gezondheidszorg verwachten. Je hebt niet alleen waardevolle kennis en vaardigheden opgedaan, maar ook een mooi netwerk opgebouwd. Dit opent de deuren naar diverse functies in de zorg, variërend van leidinggevende posities tot specialistische rollen. Bovendien kun je met jouw inzet en expertise een significante impact hebben op de kwaliteit van zorg.

Talent for Care alumni gingen aan de slag als:

Afdelingsmanager Directiesecretaris Consultant Accountmanager
Projectmanager Adviseur Beleidsmaker Bedrijfsanalist

Talent for Care alumni gingen aan de slag als:

Afdelingsmanager Adviseur Beleidsmaker Directiesecretaris Analist Accountmanager Projectmanager Consultant

Aanmelden

1

Laagdrempelig oriënteren of het traineeship van Talent for Care wat voor je is. Meld je aan en we kijken naar een passend vervolg zoals bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek of een borrelmoment waar je je eerste vragen kunt stellen over het traject.

2

De eerste ronde van de selectieprocedure. Tijdens de proeverij spreek je bij ons op kantoor met een talentmanager, een coach en een van de huidige trainees. Zo krijg je de gelegenheid om te ‘proeven’ van verschillende facetten van het traineeship bij Talent for care en krijgen wij als Talent for Care een beeld van jou.

3

De tweede ronde van de selectieprocedure. Tijdens de selectiemiddag werk je met een groepje aan een praktijkcasus uit de zorg. Je hebt de kans om je kennis en vaardigheden te laten zien en te laten zien hoe je samenwerkt met anderen.

4

De laatste ronde van de selectieprocedure. In een gesprek nemen we je mee in de theorie van insights discovery. Ook staan we uitgebreid stil bij jouw eigen insights-profiel.

5

Gefeliciteerd! Je kunt aan de slag!

Word jij onze nieuwe trainee?

Word jij onze nieuwe trainee?

De talentmanagers zoeken samen de match tussen opdrachtgever en talent. Hierbij wordt er gekeken naar de opdracht, wie jij bent als persoon en/of waar jij geïnteresseerd bent in het opdoen van kennis in een vakgebied. Vervolgens word je gematcht en vindt er vaak een kennismakingsgesprek plaats. Bij een wederzijdse klik tussen talent en opdrachtgever kun je beginnen met je opdracht!

Dat is afhankelijk van de duur van jouw opdrachten.  Het gemiddelde ligt rond de 3 á 4 opdrachten per talent.

Je wordt tijdens het traineeship ondersteund door een talentmanager, opdrachtbegeleider en coach. De talentmanager is jouw direct leidinggevende en degene die gedurende het traineeship ‘de rode draad’ in jouw traject bewaakt. De opdrachtbegeleider is degene die eens in de zes weken langs komt bij jouw opdracht en tussentijds jouw sparringpartner is over alle inhoudelijke zaken waar je in jouw opdracht mee te maken krijt. Aanvullend word je ondersteund door een persoonlijke coach, met wie je elke vier tot zes weken in gesprek gaat over drijfveren, energiebronnen, ambities, etc.. Want pas wanneer je werkelijk goed weet wie je bent, kun je leiderschap tonen, zowel in je professionele als persoonlijke leven.

Wil je meer weten van een huidige trainee?

App, bel of mail met Sophie.

+31 6 23425569‬

sophie.vandergeest@talentforcare.nl