Hét zorgtraineeship bij Pfizer

Ga via Talent for Care bij Pfizer – een van de grootste farmaceuten ter wereld – aan de slag en ontwikkel jezelf.

Meld je aan

In het kort

 • 2-jarig traject
 • Start in Q3 van ieder jaar
 • 3 uitdagende opdrachten bij Pfizer Nederland
 • 3 mede trainees binnen Pfizer Nederland
 • Meer dan 20 ontwikkeldagen per jaar

Pfizer en Talent for Care hebben hetzelfde doel: streven naar betere zorg voor patiënten. Ondertussen is er nu en in de toekomst een continue stroom van nieuwe, vaak technologische zorgvraag die ook nog eens telkens verandert. Dat vraagt om slimme oplossingen, nieuwe manieren van (samen)werken en leiderschap. Om dat te bereiken hebben we als organisaties de handen ineengeslagen. 

We willen samen investeren in jong organisatietalent en hebben een uitgebreid en persoonlijk leiderschapstraject ontwikkeld. Het traject duurt twee jaar en start jaarlijks in september / oktober. In deze periode ga je als trainee verschillende afdelingen van Pfizer van binnenuit ontdekken en meewerken aan impactvolle projecten. Tegelijkertijd werk je via Talent for Care aan je persoonlijke groei.

Wat je meebrengt

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • 1-3 jaar werkervaring
 • Een flinke dosis gedrevenheid en ondernemerschap, met een passie voor de zorg
 • De ambitie om een sleutelrol te bekleden in de zorgsector
 • Fulltime beschikbaarheid

Wat wij bieden

 • Een 2-jarig, fulltime traineeship
 • Marktconform salaris
 • 3 opdrachten bij Pfizer Nederland, passend bij jouw leerdoelen
 • Elke 6 tot 8 weken een coachingsgesprek
 • Meer dan 20 opleidingsdagen per jaar
 • Een team van 7 tot 9 medetrainees, waarmee je een hechte groep vormt
 • Verschillende teamtrainingen en praktijkcases
 • Extra activiteiten zoals netwerkborrels, kennissessies en sportevenementen

Het programma bij Pfizer

De opdrachten tijdens het traineeship worden iedere keer op maat vormgegeven. Hierbij wordt gekeken naar talenten / interesses / leerdoelen van de trainee enerzijds en actuele thema’s / behoeften / prioriteiten vanuit Pfizer anderzijds. Alle opdrachten bevatten uitdagende componenten en helpen de trainees om de organisatie goed te leren kennen. Tot nu toe is er reeds een grote verscheidenheid aan opdrachten de revue gepasseerd. O.a. binnen marketing, health & value en medical afdeling binnen Pfizer.

Bij iedere opdracht wordt je vanuit Pfizer inhoudelijk begeleid door iemand vanuit die desbetreffende afdeling. Ook vanuit Talent for Care is er opdrachtbegeleiding en aandacht voor persoonlijke groei en balans. Daarnaast krijg je individuele coaching op het vlak van persoonlijk leiderschap. Verder volg je modules met de andere trainees uit je team samen op het gebied van zakelijk en zorgleiderschap. De thema’s die worden behandeld, worden bepaald in overleg met de trainees en de opdrachtgevers. Ze worden ingericht met hulp van experts uit het netwerk. Op die manier zijn de modules praktijkgericht, relevant en impactvol.

Wie is Pfizer

Pfizer is een van de grootste innovatieve geneesmiddelenbedrijven ter wereld. Wereldwijd worden er in meer dan 181 landen geneesmiddelen van Pfizer voorgeschreven en gebruikt. In 2022 hebben er over de hele wereld meer dan 1.3 miljard mensen een geneesmiddel of vaccin van Pfizer gebruikt. Oftewel, meer dan 1 op de 6 mensen.

 

Met de blik op de toekomst zoeken onze wetenschappers voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om medische doorbraken te bereiken om de levens van patiënten te verbeteren en/of te verlengen. Onze pijplijn aan nieuwe potentiële geneesmiddelen en vaccins bevat op 30 januari 2024 112 middelen.

 

De Nederlandse vestiging bevindt zich in Capelle aan den IJssel. De commerciële organisatie bestaat uit drie business units/categories: Primary Care, Specialty Care en Oncology. Het Nederlandse zorglandschap verandert voortdurend en snel. Daarom is samenwerking met alle partijen in de zorg belangrijk. Want met elkaar kunnen we oplossingen vinden voor mogelijke knelpunten. Uitgangspunt is dat patiënten optimale zorg moeten kunnen krijgen, nu en in de toekomst. Het is om die reden dan ook belangrijk dat onze nieuwe geneesmiddelen en vaccins zo snel mogelijk na goedkeuring voor patiënten beschikbaar zijn. Mede om dit te bereiken, analyseren we continu hoe wij onze manier van werken kunnen verbeteren en/of te vereenvoudigen.

 

Wij vinden het belangrijk om te investeren in jong talent. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met Talent for Care.

PP-UNP-NLD-1127

Het ontwikkeltraject bij Talent for Care

Elk jaar beginnen er 2 Pfizer trainees. Je maakt onderdeel uit van een vast team van 8 tot 10 talenten onder de hoede van Talent for Care. De andere trainees uit je team doen opdrachten bij andere zorgorganisaties. Zij vervullen rollen als die van teammanager, organisatieadviseur en projectleider. Het team van trainees waarin je zit wordt zorgvuldig samengesteld. Het is belangrijk dat jullie elkaar aanvullen, zodat je ook veel van elkaar kunt leren.

Met je collega-trainees zul je praktijkcases beetpakken en aan het einde van je traineeship gaan jullie ‘the ultimate challenge’ aan. Een 4 maanden durende eindopdracht waarin je als traineeteam de geleerde lessen in de praktijk gaat brengen aan de hand van een uitdagende en actuele opdracht vanuit één van de betrokken zorgorganisaties. Je leert zo samen de zorgsector van verschillende kanten kennen.

“Ik merk dat ik door deze persoonlijke ontwikkeling me onderscheid van leeftijdsgenoten. Als je namelijk altijd hetzelfde blijft doen, zul je ook altijd hetzelfde resultaat hebben.”

Ralph / Team 19

Wat Talent for Care jou nog meer brengt

De T4C community

Met jouw mede-trainees vorm je een hecht team. Daarnaast heb je ook regelmatig contact met trainees van andere teams en alumni. Bijvoorbeeld om inhoudelijk casuïstiek te bespreken, inzicht in andere organisaties te verkrijgen, maar ook voor leuke dingen als borrels. Zo bouw je direct ook een mooi netwerk op! 

Aanmelden

1

Laagdrempelig oriënteren of het traineeship van Talent for Care wat voor je is. Meld je aan en we kijken naar een passend vervolg zoals bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek of een borrelmoment waar je je eerste vragen kunt stellen over het traject.

2

De eerste ronde van de selectieprocedure. Tijdens de proeverij spreek je bij ons op kantoor met een talentmanager, een coach en een van de huidige trainees. Zo krijg je de gelegenheid om te ‘proeven’ van verschillende facetten van het traineeship bij Talent for care en krijgen wij als Talent for Care een beeld van jou.

3

De tweede ronde van de selectieprocedure. Tijdens de selectiemiddag werk je met een groepje aan een praktijkcasus uit de zorg. Je hebt de kans om je kennis en vaardigheden te laten zien en te laten zien hoe je samenwerkt met anderen.

4

De laatste ronde van de selectieprocedure. Deze vindt deels plaats bij Talent for Care en deels bij Pfizer. In een gesprek nemen we je bij Talent for Care mee in de theorie van insights discovery. Ook staan we uitgebreid stil bij jouw eigen insights-profiel. Daarnaast ontvang je een business case welke je bij Pfizer dient te presenteren.

5

Gefeliciteerd! Je kunt aan de slag!

Word jij onze nieuwe Pfizer trainee?

Word jij onze nieuwe Pfizer trainee?

Het verschil met het andere traject is dat je hier alle opdrachten uitvoert bij Pfizer. Je werkt 2 jaar bij 1 opdrachtgever, in plaats van verschillende. Zo leer je het bedrijf extra goed kennen!

De opdrachten tijdens het traineeship worden iedere keer op maat vormgegeven. Hierbij wordt gekeken naar talenten / interesses / leerdoelen van de trainee enerzijds en actuele thema’s / behoeften / prioriteiten vanuit Pfizer anderzijds. Alle opdrachten bevatten uitdagende componenten en helpen de trainees om de organisatie goed te leren kennen. Tot nu toe is er reeds een grote verscheidenheid aan opdrachten de revue gepasseerd. O.a. binnen marketing, health & value en medical afdeling binnen Pfizer.

Je krijgt deskundige begeleiding bij de opdrachten die je doet. Daarnaast krijg je individuele coaching op het vlak van persoonlijk leiderschap. Verder volg je modules met de andere trainees uit je team samen op het gebied van zakelijk en zorgleiderschap. De thema’s die worden behandeld, worden bepaald in overleg met de trainees en de opdrachtgevers. Ze worden ingericht met hulp van experts uit het netwerk. Op die manier zijn de modules praktijkgericht, relevant en impactvol.

Of heb je nog meer vragen? Ralph staat voor je klaar!