Een kijkje in de keuken bij trainee Anouk Tournier bij deRotterdamseZorg

De opdracht

De eerste opdracht van Anouk (Team 20) is bij deRotterdamseZorg. En ik, Ninke (Team 20), ging op woensdag 22 november bij haar langs. Aangekomen in de Rotterdam Science Tower komt Anouk mij beneden ophalen, we gaan naar de 9de verdieping en daar krijg ik een cappuccino en een rondleiding over de verdieping. Het kantoor heeft een prachtig uitzicht over de haven, maar ook de molens van Schiedam kun je zien. Anouk komt net uit een meeting met OK managers, dus haar spullen worden uit het kantoor gepakt en we nemen plaats op een prachtige oranje bank die niet zou misstaan in het T4C kantoor.

Anouk vertelt over haar opdracht bij deRotterdamseZorg, ze ondersteunt hier de netwerken (waaronder die van de OK managers) en werkt mee aan verschillende projecten omtrent een gezonde arbeidsmarkt Zorg & Welzijn. Hierdoor ziet elke week er ook anders uit en heeft ze echt moeten leren multitasken, prioriteiten stellen en haar grenzen aangeven. Wel begint elke dinsdag met een weekstart, hier worden de toppers en de floppers van de week besproken en waar de focus van de week op gaat liggen. Omdat er zo veel verschillende projecten zijn binnen deRotterdamseZorg, is dit een mooie manier om iedereen betrokken te houden bij de projecten.

Het leuke aan de opdracht is dat het gevarieerd is. Een van haar taken is het ondersteunen van het directeuren netwerk (directeuren van ziekenhuizen), ze vindt het heel vet dat ze de kans krijgt om met hen te zitten en om te horen waar zij mee zitten en hoe zij nadenken. Naast het ondersteunen van de verschillende netwerken, krijgt ze ook de kans om mee te werken aan projecten die haar aanspreken. Hier kan ze zelf regie in nemen. Eén van de projecten waar Anouk aan werkt is de professional van de toekomst. Hierbij wordt er gekeken naar wat er nodig is om medewerkers te ondersteunen in de transitie de zorg.

Daarnaast vertelt ze dat ze het erg leuk vindt om haar eigen leercurve te zien. Het is een complex speelveld, met alle verschillende projecten en programma’s, zorgorganisaties en andere stakeholders zoals de gemeente en ministerie van VWS, dus elke nieuwe link binnen dit systeem is leuk. Ze merkt dan ook dat ze hier steeds handiger in wordt en het systeem steeds beter door heeft.

Anouk zegt dat ze het wel soms lastig vindt dat deRotterdamseZorg vooral aan het faciliteren is en dat de zorg- en onderwijsorganisaties het moeten oppakken en uitvoeren. Het zit dus wat minder op de inhoudskant, en dat vindt ze met haar biomedische achtergrond soms ingewikkeld. Ze heeft altijd begrepen hoe alles zit, en nu moet ze opeens werken zonder de gehele inhoud te begrijpen. Dus daar komen de begeleiding, coaching en de verschillende trainingen van Talent for Care wel erg bij van pas. Ze ziet heel veel dingen terugkomen, bijvoorbeeld de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid (Covey) en vertelt dat ze veel meer is gaan kijken naar waar zij invloed op heeft. Ook noemt ze de PMC training, hier komen ook veel aspecten uit terug in haar huidige opdracht.

Al met al ben ik een stukje wijzer geworden, deRotterdamseZorg was voor mij een onbekende organisatie. Een gezonde arbeidsmarkt is een uitdagend onderwerp om mee bezig te zijn en het was interessant om te horen welke projecten hiervoor zijn en wat Anouk doet. Ik denk dat zij met haar enthousiasme en creatieve ideeën een heleboel impact kan maken in deze organisatie.

Open chat
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hey toekomstige trainee! Zin om een keertje te sparren over jouw mogelijkheden?