Lead to Care – ‘Open’ Medisch Leiderschaps Traject (MLT)

Naast haar parttime opdracht bij Rijnmond Dokters is Sophie, trainee uit team 21, aan de slag voor Lead to Care met het lanceren van het eerste ‘open’ Medisch Leiderschaps Traject (MLT). Lead to Care, het ‘zusterbedrijf’ van Talent for Care, is na ruim 10 trajecten ‘op maat’ bezig met het ontwikkelen en opzetten van een ‘Open’ Medisch Leiderschapstraject. ‘Open’ omdat het traject gericht is op individuele medisch professionals (specialisten, huisartsen, behandelaren) werkzaam voor verschillende organisaties. 

Sophie van der Geest, trainee uit team 21, helpt Lead to Care om het ‘open’ traject dit najaar te kunnen starten. Op dit moment is Sophie bezig met het ophalen van ervaringen en ideeën van zowel de artsen/deelnemers als de opdrachtgevers waar Lead to Care de afgelopen jaren mee werkte.

 

Spannend om deze doelgroep (artsen en bestuurders) te benaderen hiervoor, maar super leuk om te ervaren dat iedereen hieraan mee wil werken en tijd wil vrijmaken om Sophie op hun werkplek te ontvangen. Het vooroordeel dat deze doelgroep nergens tijd voor wil vrijmaken viel hiermee in werkelijkheid mee. 😉 Via LinkedIn zijn al wat eerste inzichten gedeeld naar aanleiding van deze gesprekken. 

In grote lijnen worden de belangrijkste succesfactoren van de MLT’s tot nu toe helder: 

  • Het werken aan medisch leiderschap in een diversiteit aan specialismen en/of persoonlijkheden werkt erg goed en zorgt voor synergie; 
  • De mix van leren in een team en leren met een individuele coach is erg prettig, praktische en impactvol; 
  • Nadenken over bredere relevante aspecten dan alleen je eigen vakgebied leidt ertoe dat je als arts beter in staat bent om te gaan met deze snel veranderende wereld. Sterker nog: dit leidt ertoe dat je als medisch professional mee kunt denken en invloed kunt uitoefenen op ontwikkelingen in de organisatie; 
  • De oud deelnemers benoemden unaniem dat de leiderschaps-(outdoor) onvergetelijk was wat betreft leerimpact. 

Deze factoren blijven ook bij het ‘open’ traject uiteraard een belangrijke rol vervullen. In de komende tijd gaat Sophie op basis van de opgedane inzichten verder met het bijdragen aan de vorm en aanpak van het ‘open’ MLT. 

Houd in dit kader de LinkedIn-pagina van Lead to Care zeker in de gaten en mocht je al meer willen weten: vraag het vooral aan Sophie, Wendy of Jenneke bij Lead to Care. 

Open chat
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hey toekomstige trainee! Zin om een keertje te sparren over jouw mogelijkheden?