Freelance Reisjournalist - Viajarisma

Niels Kruyt

Niels is een arts vol ambities en ideeën. Als basisarts ouderengeneeskunde doet hij in het verpleeghuis pogingen iets van het leven te maken. Hij gelooft heilig in humor als medicijn. Zijn optimistische, opbouwende en oplossingsgerichte manier van werken, draagt bij aan een vruchtbare voedingsbodem voor samenwerking. Hij legt de lat hoog voor zichzelf en voor anderen. Voorkomen vindt hij meestal beter dan genezen. Bij het nemen van belangrijke beslissingen komen zijn nauwkeurigheid, kritische vooruitziende blik en zijn sterk ontwikkelde analytisch vermogen goed van pas.

Na het afleggen van de eed van Hippocrates (‘dat beloof ik’), stortte Niels zich op een postacademische masteropleiding journalistiek. Op de redactie van het Algemeen Dagblad (AD) nam hij het voortouw om te schrijven over wetenschap en gezondheid. Hij interviewde professoren en BN’ers, verdiepte zich in ingewikkelde materie om er vervolgens in eenvoudige taal over te schrijven en zat met zijn AD-collega’s boven op het nieuws.

Niels deed na zijn avontuur bij het AD ervaring op als zaalarts in het ziekenhuis en werkt nu als arts in een verpleeghuis. Als freelance journalist neemt hij af en toe opdrachten aan om zijn pen scherp te houden. Hij volgt het traineeship van Talent for Care als ‘eigen talent’ en hoopt zich op het gebied van leiderschap in de volle breedte te ontwikkelen. Time-management, omgaan met conflicten en professionele afstand/nabijheid zullen voor hem belangrijke thema’s zijn.

Funfact

🤯

Ben ik begonnen

7

Borrels bijgewoond