(Senior) Beleidsmedewerker Armoede - Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Rens de Boer

Na zijn bachelor bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft Rens een pas op de plaats genomen om stil te staan waar hij zijn professionele loopbaan mee bezig wil gaan houden. Toen kwam hij erachter dat gezondheid en de gezondheidszorg zijn grootste interesses hebben. Daarom heeft hij voor de master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan het Athena Instituut aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gekozen. Tijdens deze master heeft hij verschillende onderzoeken uitgevoerd, voor onder andere het Ministerie van VWS, om zo antwoorden te krijgen op complexe vraagstukken in de gezondheidszorg. Tijdens zijn master is hij in contact gekomen met Talent for Care, en al gauw wist hij dat hij voor dit traineeship wilde gaan.

Rens is voor zijn eerste opdracht als projectmedewerker aan de slag gegaan bij het Erasmus MC, op het themabureau van het Thoraxcentrum. Rens bleef voor zijn tweede opdracht in het Erasmus MC werkzaam, binnen het programma Vernieuwend Werken – onderdeel van ONE (Ons Nieuw Erasmus MC), het nieuwbouw- en verhuistraject van het grootste academisch centrum van Nederland– was hij procesadviseur. In het tweede jaar was hij werkzaam bij Sportgeneeskunde Rotterdam. Hier werkte hij als bewegingswetenschapper en projectmedewerker. Rens hield zich bezig met onder andere het afnemen van testen, business development, zorgcontractering en proces optimalisatie.

Door de ervaringen bij zijn opdrachten en door de intensieve coaching is hij erachter gekomen dat zijn passie (of beter gezegd, “IKIGAI”) vóór de gezondheidszorg ligt. Het credo “voorkomen is beter dan genezen” werd voor hem steeds belangrijker. Met deze overtuiging heeft hij in 2018 de overstap gemaakt. Nu is hij werkzaam bij Inhealth in Utrecht. Als consultant adviseert hij bedrijven over de “WHY” van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheidsmanagement.

Funfact

🤯

2015

Ben ik begonnen

7

Borrels bijgewoond