Programmamanager - DeRotterdamseZorg

Sam Ruesink

Sam is een frisse, energieke, betrokken en betrouwbare professional met hart en passie voor zorg. Na het afronden van haar bachelor of Social Work en werkervaring in de gezondheidszorg kwam zij tot inzicht de zorg te willen veranderen en verbeteren vanuit een rol als beleidsmaker, adviseur of manager. Om deze droom te realiseren ronde zij de pre-master Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg en de duale master Health Care Management af. Tijdens haar master was Sam werkzaam voor de directie en het clustermanagement van een grote zorgorganisatie als projectleider op het gebied van innovaties en gaf zij voor verschillende gemeentes invulling aan het nieuwe beleid als gevolg van de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast was zij gedurende enkele maanden als vrijwilliger werkzaam voor de Coalition for the Homeless in New York City.

Sam is zeer zelfstandig, professioneel en gedreven en heeft een brede basis wat betreft opleiding en ervaring aan zowel de behandel- als de advieskant van de zorg. Zij kijkt vanuit diverse invalshoeken naar beleids- en managementvraagstukken. Dichtbij de praktijk met persoonlijke aandacht waarde toevoegen en maatwerk leveren zijn voor Sam belangrijke uitgangspunten voor het bieden van ‘goede zorg’.

Voor haar eerste opdracht vanuit het Talent for Care traineeship heeft ze zich in gezet voor de gemeente Delft waar zij structuur heeft gegeven aan het leren en ontwikkelen binnen de tijdelijke projectorganisatie de Toegang. De tweede opdracht vervult Sam bij het Prinses Máxima Centrum. Een bijzonder ziekenhuis geheel gespecialiseerd in kinderoncologie. Sam is actief als adviseur, projectleider en projectmedewerker voor de afdeling kwaliteit en organisatie.

Funfact

🤯

2015

Ben ik begonnen

7

Borrels bijgewoond