Het traineeship van Kristel van Houwelingen

Twee jaar geleden begon mijn avontuur bij Talent for Care. Na mijn studie rechtsgeleerdheid (master Gezondheidsrecht) wist ik dat ik die kant niet per se op wilde, maar welke kant dan wel, dat was de vraag…

De zorg fascineerde mij altijd al en ik wist dan ook dat ik die richting in ieder geval wel op wilde. De mogelijkheid om me bij Talent for Care op zowel professioneel als op persoonlijk niveau te ontwikkelen was voor mij de perfecte kans om te ontdekken wat ik wil binnen de zorg en waar ik goed in ben.

Mijn Insights profiel was een eyeopener. Het werd mij duidelijk dat mijn kwaliteiten inderdaad ergens anders liggen dan waar ik voorheen had gedacht. Het was nog wel een stap om dan ook daadwerkelijk die kwaliteiten te gaan omarmen en in te zetten. Gelukkig heb ik een ontzettend leuk, warm, gezellig en intelligent team waarvan ik enorm veel heb geleerd. Zo konden we elkaar erop wijzen als we in onze valkuilen stapten of juist als de kwaliteiten van een persoon op een hele mooie manier werden ingezet. Ik ben erg blij dat ik het traineeship, alle trainingen en alle gezelligheid met deze fijne mensen heb mogen ervaren.

Op werkgebied heb ik ook veel geleerd. Zo ben ik begonnen bij de Koninklijke Auris Groep. Hier leerde ik hoe grote (zorg en onderwijs) organisaties in elkaar zitten. Ik zat hier in het team informatiebeveiliging en privacy, waar ik mijn achtergrond goed kon inzetten. Doordat ik mijn kennis hier kon gebruiken en tegelijkertijd meer kon leren over de verschillende belangen die in een organisatie spelen, was dit een mooie start van mijn traineeship.

Vervolgens wilde ik het over een hele andere boeg gooien en kijken of er een opdracht was waar ik mijn verbindende skills kon gaan inzetten. Ik startte bij het Conforte Innovatielab, waar er samen met twee collega’s werd gewerkt aan een goed lopend Innovatielab voor 10 zorginstellingen in Rotterdam. Een hele mooie leerschool. Hoe verbind je nou al die organisaties aan elkaar? Hoe krijg je de key personen uit die organisaties aangehaakt zodat zij anderen kunnen enthousiasmeren? En hoe krijg je meer bekendheid zodat mensen ook willen gaan innoveren?

Voor mijn laatste opdracht kon ik parttime aan de slag als beleidsadviseur zorgkwaliteit bij GGZ Rivierduinen en de rest van mijn tijd besteden bij Talent for Care. Bij GGZ-rivierduinen ondersteun ik twee bouwteams. Dit zijn kleinere multidisciplinaire samengestelde groepen, die op basis van een zorgfunctie-overstijgende vraagstelling projectmatig een vraagstuk aanpakken en daarover aan de directie een praktisch advies uitbrengen. Daarnaast houd ik me bij Talent for Care bezig met de werving en selectie. Deze twee opdrachten naast elkaar hebben mij het inzicht gegeven dat ik het leuk vind om afwisselend werk te doen en me flexibel in te zetten.

Al met al heb ik in mijn zeer diverse opdrachten en vele trainingen veel geleerd bij Talent for Care. Ik vind het traineeship erg waardevol en ben erg blij dat ik deze stap in mijn leven heb gemaakt. Nu bijna op naar de volgende uitdaging!!

 

Open chat
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hey toekomstige trainee! Zin om een keertje te sparren over jouw mogelijkheden?